3 handige sites om huisvesting in het buitenland te vinden

verhuizen naar het buitenland

Je hebt de baan aangenomen, je ingeschreven voor je minor in het buitenland of volmondig ja gezegd tegen dat toffe stage bedrijf. Maar dan komt de volgende stap; een huisvesting in het buitenland vinden. Het is belangrijk om hier tijdig mee te beginnen. Het is namelijk niet zo makkelijk om zomaar een woning te bezichtigen als je een paar honderd kilometer verder op gaat wonen.

Natuurlijk zijn er verschillende manieren om een woning te vinden, en verschilt het per persoon wat een prettige manier is om dit te doen. Uiteindelijk gaat het erom waar jij je prettig bij voelt. Wij helpen je een stukje op weg door 3 hulpvolle sites te delen om huisvesting in het buitenland mee te kunnen vinden.

Erasmusu

Ga jij als Erasmus student stage lopen of een minor volgen in het buitenland? Erasmusu is een betrouwbaar studenten netwerk waarop wereldwijde studentenaccomodaties te vinden zijn voor Erasmus studenten. Er zijn verschillende soorten accomodaties te vinden, onder andere kamers in gedeelde appartementen, studio’s en zelfs gehele appartementen.

Deze site werkt eigenlijk net alsof je een hotel boekt; je kiest een accomodatie uit en boekt de accomodatie voor het aantal maanden dat je daar graag wilt verblijven. Het is zelfs mogelijk om een huisgenoot te zoeken via deze site. Misschien kun jij op deze manier wel iemand vinden waarmee jij samen op zoek kunt gaan naar een accomodatie.

Zorg er goed voor dat je de beschrijving, kamer details en regels goed doorneemt en dat dit voldoet aan jouw eisen. En als je graag meer informatie wilt en misschien meer foto’s wilt zien, neem dan contact op met de eigenaar. Better to be safe than sorry! Zorg er ook voor dat de accomodatie geverifieerd is. Dit betekent dat de accomodatie is gecheckt door Erasmusu en dat de accomodatie dus echt bestaat en geen scam is.

FaceBook groepen

Een goede tip om accomodatie te vinden in het buitenland is om je aan te sluiten bij FaceBook groepen waar woningen worden geadverteerd. Wanneer je op FaceBook de stad of het land intypt waar jij heen gaat, en hier vervolgens woning/accomodatie/student housing/flats (you name it) achter zet komen de groepen zo tevoorschijn. 

Meestal is het van belang om een toegangsverzoek te versturen. Jij krijgt dus in de meeste gevallen toegang tot de groep wanneer jij in de groep bent geaccepteerd. FaceBook groepen zijn een goede manier om in contact te komen met verhuurders van kamers of apartementen. Zelfs makelaars zijn erop te vinden. 

Wees je er van bewust dat iedereen een bericht kan plaatsen in een FaceBook groep. Kijk dus goed uit voor scammers en maak niet zomaar een geld bedrag over naar iemand voordat je zeker weet dat het goed zit. 

Airbnb

Lang leve Airbnb! Deze website kennen we inmiddels (bijna?!) allemaal wel. Op Airbnb heb je de mogelijkheid om voor een langere tijd een accomodatie te huren. Maar het is ook een goede manier om tijdelijk via Airbnb een onderkomen te huren. Dit biedt de mogelijkheid om vanuit hier opzoek te gaan naar een vaste huisvesting in het land waar jij je bevindt.

babes wandering abroad

Laat een reactie achter