Inpak tips voor een semester in het buitenland

babes wandering abroad

Het inpakken van je koffer, you either love it or hate it. Inpakken voor een semester in het buitenland kan lastig zijn. Want wat neem je allemaal mee en hoe neem je dit mee? Hier zijn een paar inpak tips voor wanneer jij een semester naar het buitenland gaat.

Inpak tips; wat neem ik mee?

Als eerst is het belangrijk om na te denken over wat je allemaal mee wilt maar vooral mee moet nemen. 

Neem zo min mogelijk mee

De eerste belangrijke tip is om zo weinig mogelijk mee te nemen naar je plek van bestemming. Het is belangrijk om de basis mee te nemen, maar laat het onnodige thuis. Iets wat jij thuis niet of nauwelijks gebruikt, gebruik jij hoogstwaarschijnlijk ook niet ergens anders. Pak alle spullen en items die jij denkt nodig te hebben en denk dan nog eens twee keer na over wat jij echt nodig denkt te hebben. Denk maar zo; als je iets toch echt nodig hebt of graag wilt, is het hoogstwaarschijnlijk wel te koop. Neem dus geen onnodige spullen mee die jij niet vaak zal gaan gebruiken. Neem bijvoorbeeld (als je het wél fijn vind om je eigen spulletjes mee te nemen) maar één set beddengoed mee. Deze was je dan gewoon wat vaker. Hetzelfde geld voor handdoeken, kleding, en verzorgingsproducten.

Nog een reden waarom het verstandig is om je koffers zo leeg mogelijk mee te nemen naar plek van bestemming: je kan er op rekenen dat je ook veel spullen gaat en zou willen kopen en weer mee terug wilt nemen. Je kan eventueel altijd een koffer of rugtas extra kopen en bijboeken, waar jij extra spullen in mee neemt als je weer terug komt. Maar dit kost natuurlijk wel weer extra geld. Dus zorg dat je niet teveel meeneemt zodat je genoeg ruimte over hebt voor wanneer je weer terug gaat.

inpak tips

Inpak tips; hoe neem ik het mee?

Nu je weet wát je in moet pakken, is het belangrijk om te weten hóe je dit op een efficiente manier in kan pakken.

Gebruik vacuümzakken

Een goede manier om veel ruimte te besparen in je koffer is het gebruiken van vacuümzakken. Vooral wanneer je winterkleding mee moet nemen. Wil je dikke truien mee of toch nog een extra jas, dan is het gebruiken van vacuümzakken heel geschikt. Op deze manier bespaar je veel ruimte, en houd je deze ruimte over voor andere spullen. Vacuümzakken zijn goedkoop, makkelijk in gebruik en verkrijgbaar in verschillende maten. Dus zeker een goede tip wanneer jij je koffer in moet gaan pakken. Je kan ze onder andere vinden bij de Hema of op Bol.com.

Rol je kleding op

Een van de beste technieken om je koffer efficient in te pakken, is door je kleding op te rollen in plaats van op te vouwen. Door je kleding op te rollen creëer je extra ruimte in je koffer. Het oprollen van je kleding kan je op twee manieren doen. De eerste manier is om al je kleding apart van elkaar op te rollen. De tweede manier is om alle kleding samen als een grote rol op te rollen. Het oprollen van je kleding zorgt er ook voor dat je kleding minder snel kreukt (afhankelijk van het materiaal natuurlijk). Bonus!

Vul je schoenen met items

Een misschien wat gekke manier om alle ruimte optimaal te benutten, is door kleinere spullen en kleding items in je schoenen te stoppen. Sokken en ondergoed zijn ideale items om in je schoenen te stoppen, aangezien dit ook redelijk veel ruimte in beslag kan nemen in je koffer. Maar denk bijvoorbeeld ook aan potjes nagellak, een pakje wattenschijfjes, je zonnebril of haaraccesoires zoals haarbanden of elastiekjes.

Order je spullen

De laatste inpak tip die je kunt gebruiken wanneer je een semester naar het buitenland gaat, is om packing cubes te gebruiken. Op deze manier hou je al je spullen gescheiden, en is je koffer goed geordend. Zo zijn je spullen op een compacte manier samen ingepakt. De packing cubes kun je onder andere vinden bij Ikea.

Op Babes Wandering Abroad vind je nog meer tips en tricks over werken, wonen, verhuizen en studeren in het buitenland!

babes wandering abroad

Laat een reactie achter