5 dingen die niemand je vertelt wanneer je naar het buitenland verhuist

babes wandering abroad

Verhuizen naar het buitenland is leuk. Een van de leukste en spannendste dingen om te doen en om te ervaren. Het is belangrijk om te kijken naar de leuke factoren die hierbij komen kijken. Maar lets be real, er zijn een aantal dingen die niemand je vertelt wanneer je naar het buitenland verhuist. Wij hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

Je zal je thuisland meer gaan waarderen

Soms is een reden om naar het buitenland te gaan verhuizen het feit dat je je misschien niet compleet thuis voelt in je thuisland. Of dat je denkt en hoopt dat een ander land meer voor jou te bieden heeft. Het is natuurlijk ook heel fijn om een totaal nieuw leven te ervaren in een ander land. Om in een nieuwe cultuur en in een nieuwe omgeving te wonen. Maar de kans dat je dingen waarvan je niet gedacht had dat je ze überhaupt zou kunnen missen, misschien toch wel eens kan gaan missen, is groot. Het zijn de kleinste dingen waar je van te voren niet over na denkt, en pas beseft wanneer je op je nieuwe plek bent aangekomen dat je dit toch wel mist in je nieuwe omgeving en land.

Je zal heimwee krijgen

Hoe klaar je er ook voor bent om te vertrekken en je oude leventje achter je te laten, vroeg of laat komt heimwee toch om de hoek kijken. De ene heeft misschien meer last van heimwee dan de andere, maar eigenlijk kan je er bijna niet om heen. Er komt een dag dat je gaat denken aan thuis. Vooral in de eerste weken zal dit gevoel wat sterker aanwezig zijn, omdat je dan nog bezig bent met je leven op te bouwen. Zodra je je leven enigzins opgebouwt hebt in je nieuwe omgeving, en een vriendenkring om je heen hebt verzameld zal het gevoel van heimwee minder sterk zijn, of misschien zelfs helemaal wegvagen. 

De definitie  van het woord normaal 

Je herkent het wel. Je bent lekker op vakantie geweest, en zodra je weer thuis bent zucht je uit dat het zo fijn is dat je weer terug bent naar ‘normaal’. Maar lets be honest, wat voor jou normaal is, is voor een ander niet per se het geval. Dit geldt dus ook wanneer je verhuist naar een ander land. Jouw normale leventje veranderd. Je zal je gaan moeten aanpassen aan nieuwe leefgewoontes. Ineens besef je je dat het leventje thuis dus helemaal niet zo normaal was. Ja misschien voor jou, maar niet in de realiteit. Je gaat erachter komen dat er meer definities vastzitten aan het woord normaal. 

Je gaat moeite krijgen met de taal

Ja, sowieso. Misschien spreek je heel goed engels, en weet je zeker dat je hiermee goed uit de voeten komt. Maar geldt dit ook voor de mensen in jouw nieuwe omgeving? Met een paar basis woorden kun je je misschien redden in de supermarkt, maar je komt er niet als de lokale bevolking niks van de Engelse taal snapt. Zelfs wanneer je naar een Engels talig land gaat, en zelf goed de Engelse taal beheert ga je je waarschijnlijk onzeker hierover voelen. Is het wel goed genoeg? Dan kan spreken met de lokale bevolking je ook ineens heel onzeker laten voelen. Maar laat je hierdoor niet tegen houden. Keep on practicing, dat is de enige manier om de taal écht te leren. 

Je gaat veranderen als persoon

En dit is een ding wat zeker is. Want verhuizen naar het buitenland maakt je een ander persoon. Laten we eerlijk zijn, het zal ook niet goed zijn als dit niét zo zou zijn. Door te ervaren hoe het is om in een ander land te wonen, en eigenlijk je hele home setting veranderd, groei je als persoon. Je leert veel over jezelf, je leert jezelf kennen op een ander niveau. Net alsof je meerdere laagjes krijgt. Wanneer vrienden of familie leden in je oude omgeving je weer zien en zeggen dat je veranderd bent; Ja, klopt, en wees hier vooral trots op. Want verhuizen naar het buitenland en groeien als persoon is iets wat niemand meer van je af kan pakken.

Op Babes Wandering Abroad vind je nog meer artikelen gerelateerd aan het verhuizen naar het buitenland. Volg Babes Wandering Abroad op Instagram (@babeswanderingabroad).

babes wandering abroad

Laat een reactie achter